Onze nieuwe dirigent Arnaud Oosterbaan (36) is geboren in Wolvega. Hij studeerde directie (orkest/koor/opera) aan de conservatoria van Groningen, Den Haag en Tilburg. Dirigentenbeurzen gaven hem de mogelijkheid om internationale masterclasses te volgen in Amerika, Rusland, Estland en Groot-Brittannië.

Arnaud ontving in 2010 internationale aandacht met de Anton Kersjes prijs voor jonge dirigenten. In ditzelfde jaar maakte hij zijn debuut als operadirigent met het Orkest van het Oosten met Mozarts Le Nozze di Figaro, gevolgd door producties bij vele professionele orkesten en operahuizen. Concerttournees brachten hem naar Duitsland, Spanje, Zwitserland en Zweden. Arnaud werkte met verschillende koren, waaronder het Brabantkoor en de professionele koren van de Nederlandse Opera, Nationale Reisopera en L’Opéra de Rennes.

Dirigent

Naast het dirigeren van concerten en voorstellingen is Arnaud zeer toegewijd in het begeleiden van jonge dirigenten en musici. Hij coacht afgestudeerde dirigenten bij de ontwikkeling van hun muzikaliteit, communicatie en leiderschapskwaliteiten.

Arnaud’s naam is sinds begin van dit jaar onlosmakelijk verbonden met Nootstroom, een collectief van muzikanten ter bevordering van het culturele klimaat in Noord-Nederland.

Wetterkrite 47     9084 DN    Goutum    06 81 44 42 95    info@koorprojektopus.nl

2018 © ZeeDesign